Miere de Coriandru

Posted: august 17, 2012 in Miere

Miere de coriandru,

este o miere de albine florala, de culoare deschisa, asemanatoare cu cea de salcie. In primele doua saptamani de la extractie are un gust neplacut. Este lasata in maturator descoperita, si in cateva zile gustul se modifica ajungand o miere foarte gustoasa. Este parfumata astfel incat e usor de deosebit de alte sorturi de miere.
Miere de coriandru

are proprietati medicinale sporite si este relativ usor de gasit deoarece apicultorul obtine cantitati importante de miere de la aceasta planta. Folosind albinele in culturile de coriandru, apicultorul recolteaza miere de coriandru iar agricultorul este multumit ca din cauza polenizarii facuta de albine obtine o productie mult mai ridicata pe un hectar de cultura. Retetele cu miere de coriandru indica acest sort de miere pentru tratarea ulcerului sau pentru diferite gastrite hiperacide.

Coriandrul este o planta melifera, mediteraneana, cultivata pentru semintele sale folosite in bucataria de zi cu zi pe post de condiment. In culturile de coriandru exista intotdeauna doi sau trei stupi (la un hectar de cultura), pentru a creste cantitatea de seminte recoltata. Este foarte interesant ca florile (inflorescentele au pana la 12 flori de culoare alba), nu se deschid toate odata, astfel incat albinele au o perioada lunga de cules la aceasta planta.
In Romania, se extrage miere de coriandru in:

– Campia Baraganului,
– Campia Olteniei,
– Campia si Podisul Dobrogei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s