Mango lassi

Posted: Septembrie 8, 2012 in Retete culinare
Etichete:, ,

Mango lassi

Ingrediente: cardamom, iaurt, lapte, mango, zahar, zeama de lamaie

Lassi este cea mai iubita bautura indiana, cu precadere în comunitatile hinduse, a caror migrare catre alte tari asiatice a contribuit la raspândirea faimei acestei bauturi, delicioase oricând dar absolut necesara dupa o masa indiana picanta.

Dulce, cremos si racoritor, mango lassi face parte din categoria lassi-urilor îndulcite, Însa, în mod traditional, lassi este o bautura simpla din iaurt amestecat cu putina sare si  mirodenii indiene (în special chimion si cardamom).

Mango lassi, amestecul de iaurt cu pulpa de mango, este astazi popular peste tot în lume, în fiecare tara unde s-au stabilit comunitati indiene consistente: din Singapore în Thailanda si din Malaysia (Malaezia) în Statele Unite.

Portii: 2

Timp de preparare: 15- 20 minute

Ingrediente:

* 1 cana pulpa de mango

* 1 cana de iaurt rece

* 1/2 cana de lapte rece

* 4 linguri de zahar

* 1 lingurita zeama lamâie

* 1 vârf de cutit de cardamom macinat (optional)

Preparare:

1. Curatati fructele de mango, îndepartati-le coaja si sâmburele si feliati-le.

Cele mai potrivite fructe sunt cele foarte coapte. Puteti creste viteza de coacere a fructelor pastrându-le în acelasi vas cu câteva banane timp de câteva zile .

2. Stropiti pulpa de fruct cu zeama de lamâie pentru a preveni oxidarea.

3. Puneti iaurtul, zaharul si pulpa de mango în paharul unui blender.

4. Pasati bine fructele cu iaurtul.

5. Adaugati laptele si pasati înca 30 de secunde pentru a obtine o bautura cremoasa.

6. Serviti mango lassi, în pahare de sticla, pudrat cu putin cardamom macinat.

Mango lassi se serveste imediat, rece, sau dupa ce a fost tinut câteva ore la frigider.

Mango lassi se poate pastra la rece, în frigider, timp de 24 de ore.

Rezistati tentatiei de a înlocui zaharul cu miere. Daca nu puteti sau nu aveti voie sa consumati zahar, îl puteti elimina total sau substitui cu înlocuitori – solizi sau lichizi – însa mierea are tendinta de a se strânge si coagula în bauturile reci.




sursa: www.cevabun.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s